Bibliotekaren i meg og det å starte en meme

Jeg har tenkt å starte en meme eller et meme, og lurer du kan du jo se på hva Wikipedia sier at et mem er. Tingen er at det hadde jo vært morsomt å få vite hvorfor folk begynte på studiet, hva de jobber med og brenner for. Så da prøver jeg:

Hvorfor begynte du på bibliotekstudier?
Jeg hadde slengt inn flere søknader til flere studiesteder og kan ikke for mitt bare liv huske hvilke steder det var eller hva jeg ville studere. Jeg var mye mer opptatt av at jeg ville ut og reise og bestilte billetter til Mexico og USA og gledet meg vilt til å backpacke på egenhånd . Jeg fikk beskjed om at jeg var kommet inn på Bibliotek- og informasjonsstudiene til høsten 1993. Da visste jeg at jeg hadde noe å gjøre den høsten og kunne la være å tenke noe mer på det.

Når det er sagt og selv om tilfeldighetene rådde i stor grad, så var det et lykkelig valg.

Hva var din første jobb?
Den aller aller første jobben var vaskejobb på Kr. Mohn (Optiker og brillebutikk) på Hamar.

Hvor og hva jobber du med i dag?
Etter å ha vært innom universitets- og høgskolebibliotek (laaaangt og kort-kort opphold i nevnte rekkefølge) og rådgiverrolle er jeg nå i et pittelite fagbibliotek, Mangfold- og migrasjonsbiblioteket, hvor jeg er flunkende ny. Fagfeltet er nytt for meg og brukerne er alt fra ansatte til allmennheten.

Hva brenner du for i jobben din?
Jeg vil at bruken av bibliotek skal være enkel og at de tjenestene vi tilbyr brukerne våre ikke skal konkurrere med hverandre. Med det mener jeg at brukerne skal kunne få hjelp uansett hvilken kanal de velger å bruke: kommer de fysisk på besøk, bruker de nettet, e-post eller telefon – tilbudet skal være det samme.
Jeg vil at bibliotek skal være en naturlig og integrert del av brukernes hverdag. De skal henvende seg til oss fordi biblioteket er en støttefunksjon i deres kunnskapshverdag.
Jeg vil også at tjenestetilbudet skal være mer helhetlig på nasjonalt plan, det vil si at en ansatt eller forsker ved en liten institusjon skal ha den samme tilgangen til informasjon og kunnskap som en ved for eksempel et universitet.
Jeg tror at det hjelper masse å begynne i det små, men at den eneste riktige måten å få til ting på er ved samarbeid. Siden jeg er ny i et lite fagbibliotek, er dette første gang jeg får prøvd meg i praksis. Jeg ser at vi er få ansatte med mange daglige oppgaver som skal løses på en ryddig måte, samtidig som jeg mener av hele mitt hjerte at det må være rom og tid for å jobbe for utvikling.

Hva ville du jobbet med om du ikke var bibliotekar?
Snekker kanskje? Ville blitt helten til Jonas og Mikkel!

Siden Plinius nå har samlet et lite knippe bibliotekarer på nett, kan jeg jo tagge denne til to av dem: StarseekR og Thomas med Bibliotekarens bibliotek 🙂

7 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s