Akerselva og «the secret»

Igår var ingen god dag. Tankene tok noen stikkveier innom både framtida til biblioteket her, adopsjonsventetider og det meste jeg har dårlig samvittighet for ikke å få gjort.

Når Jonas hadde kommet seg avgårde til utebursdag i skauen, middagen var spist og de to andre gutta dro en tur på butikken, da satte jeg meg på sykkelen på loftet for å få trent litt. Selvfølgelig er den ergometersykkelen plassert rett foran TVen når jeg sykler slik at jeg ikke kjeder meg, da holder jeg ut lenger også.

Igår var det Oprah som satt på skjermen og snakket. Hun snakket om en bok som hadde den fantastisk teite tittelen «the secret». Oprah var i ekstase og snakket om hvordan denn boka kunne forandre hele ditt livssyn og få deg til å gå i den retningen du ønsker selv. Enda en bok med selvfølgeligheter, tenker jeg – spesielt da hun trakk fram et helt panel av folk, som selvfølgelig enten hadde vært på randen av konkurs eller inne i sitt livs depresjon, men som nå var steinrike av å skrive bøker og holde foredrag om «the secret».

«Det du bruker energien din på er det som får oppmerksomheten». Omtrent det var det som ble sagt av en der. En selvfølgelighet selvfølgelig, men akkurat da slo det meg at det er jo det jeg er i ferd med å gjøre. La alt det som kan bli slitsomt få all oppmerksomheten. Lange ventetider. Usikker framtid for biblioteket. Stress og mye å gjøre på ettermiddagene.

Så jeg syklet lenge, tråkket litt på stepperen og trente styrke og kjente at energien kom litt på plass. Så fikk jeg en lang god klem av mannen. Pakket tøy til idag tidlig og leste brev fra VB om ståa så langt.

ender-i-akerselva.jpg

Idag tidlig sto jeg opp og tok på meg treningstøy, satte radioen på øret og tok med meg gåstavene. Jeg gikk av på Nydalen stasjon og gikk langs Akerselva og ned på jobb. I sol. Forbi fisken som er laget av steiner nederst ved Jacobskirka og som jeg husker fra dagene da mamma var sjuk og jeg gikk turer i Oslo mens hun var på Radiumhospitalet og jeg var ny for Oslo og Oslo for meg. 

Oppmerksomheten min retta seg mot slike tanker på veien, mot sola, det at jeg blir mamma en gang til tilslutt, at jeg har en snill mann som har rett på noen fine ord innimellom, mot elva som renner rett gjennom byen.  Mot fine unger og bursdagsfest for lillesøster i helga.

Jeg har det godt.

Bildet:
Rettighetshaver:
Oslo kommune 

7 kommentarer

  1. Jeg leste faktisk om «the secret» på oprah.com (som jeg bare helt tilfeldig detter innom av og til, uten at det er noe mønster og fast lesing..) og først avfeide jeg det også som litt tynt oprah-stoff. Men så ble jeg faktisk litt fascinert, og har lurt på å bestille boka!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s