Ut og gå

Gammeltante skal ut og gå. Ikke bare en liten rundtur, ikke en turmarsj eller en aldri så liten eller langs skogstur. Nei, tante skal reise ned til Frankrike og Spania og gå i ni uker.

Hun reiser i morgen og har tenkt lenge på dette. På at hun vil gå og at hun vil klare det. Men samtidig har hun nok tenkt en del på at hun ikke er så stødig i engelsk, fransk eller spansk. Hun har tenkt på om hun skal ha med mobilen og hvordan hun skal komme seg hjem hvis turen må bli kortere.

Så for noen uker siden var vi på Elkjøp, tante og jeg. Hun kjøpte seg ny bærbar PC og hadde alt bestilt trådløst nett hjemme i leilighten. Så dro vi hjem og satte oss ned for å koble opp og titte litt på hvordan dette vidunderet virka. For tante hadde en liten plan med PCen også. Hun ville for det første ut og titte på ruta si, hun ville eposte med folk og hun ville fortelle andre hva hun skulle ut på.  Jeg hadde fortalt om facebook og blogging. Det første for at hun skulle kunne titte innom tantebarn og bilder, det andre for at vi og andre kjente skal kunne følge med på turen og hvordan det går med henne!

I løpet av noen dager var teknikken inne og tante suste rundt på nett, Google earth og har nå postet sine første bloggposter. Og i morgen bærer det løs! Sekken er veid inn, utstyret pakket, ruta festa på papir og innimellom venter internettkafeene på Birgit og hennes kommende historier fra turen. Jeg og mange med meg skal følge med på ferden.

Det er fantastisk med voksne folk som har mot nok til å utfordre sin egen styrke og tørre å gå på noe de aldri har prøvd før. På tross av at de ikke er så stødige i språk, på tross av at de ikke helt vet hvordan det går. Du har allerede vunnet masse på det. Lykke til på ferden, tante Birgit!

Reklamer

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s