Etter søk og inspirasjon på nettet fant jeg en oppskrift som så passe enkel og grei ut:
750 g rabrarbra, vasket og kuttet
500 g melis
1 vaniljestang
1 kanelstang
Kanelstang manglet jeg, men jeg tok to vaniljestenger istedet. Kjøpt i Mexico, og første gang jeg fikk anledning til å bruke noen av dem.
Jeg kokte opp vann, helt i melisen. Lot det koke til melisen var oppløst og helte deretter i rabrarbra og stenger. Kokte opp og lot det så småkoke i ti minutter. Tok ut stengene. Deretter avkjølte jeg det i vannbad, før jeg kjørte blandingen gjennom blenderen. Siden jeg ikke er i besittelse av ismaskin som det sto at man kan bruke, helte jeg det over i en bolle og satte det i fryseren.
Der sto det trygt for to flinke gutter som var nede og hentet is i varmen. Da mannen hadde vært der og hentet burgere til middag dermimot, var halve sorbeten forsvunnet ut av bollen og videre nedover i fryseren et sted…
Det tok litt tid før det frøs, og det tok litt tid før det tinte nok til å få over i isglass. Men da så det fantastisk delikat ut og skeptiske unger syntes det smakte kjempegodt. Det gjorde også naboene som fikk litt pausefyll før de tok imot en haug med 12-åringer på overnattingsfest!
Jeg er godt fornøyd med egeninnsats og resultat. Men enda er det mengder av rabarbra i hagen… Forslag?
Rhubarb and ginger jam? Jeg har en oppskrift ett sted, skikkelig godt på toast 🙂
Dette så veldig godt ut altså, får prøve det når jeg nærmer meg en fryser igjen. Rabarbra kan forresten godt fryses, og lages suppe, grøt, pai, … av
Har allerede frosset ned litt, men skal jo flytte og kan ikke ha for mye i fryseren… Rabarbrakake er en fast slager om sommeren her, suppe er det ingen som vil ha.
Rabarbra og ingefær hadde vært en hit hos mannen, si ifra om du finner oppskriften!
Hva med å lage litt vin av rabrabraen. Man må bare ha litt tålmodighet før den blir ferdig.
Hmmm, kanskje du skal komme og plukke med deg litt til vinlaging?! Tror ikke jeg tar sjansen på det midt oppi flytting 😉
Rabarbra og jordbærsyltetøy er jo en slager? Delirium har en oppskrift på en uten sukker 🙂