Dyretesting

Jeg har en kollega som har ødelagt for meg. Hun har vist meg siden dyretesting.no og nå kan jeg ikke la være å sjekke om de produktene jeg bruker står på den røde eller på den grønne lista. Desverre står veldig mye av det jeg bruker på den røde. Og jeg som trodde jeg var nokså trygg fordi jeg kjøper det meste på apotek. Jeg har kommet i den alderen at jeg bruker damete produkter, nemlig.

Jeg kunne jo lukket øynene og latt være å gå inn på nettsida – selvfølgelig. Men nå vet jeg at den ligger der og skriker med sine røde, oransje og grønne lister. Ikke kan jeg bruke Vichy lenger, for det er Loreal egentlig og de er verstinger. Ikke Biotherm heller.

Så jeg er i ferd med å lage min egen grønne liste mentalt. Det var det slo meg. Jeg kan jo sette den opp her. Min egen grønne liste. Og når jeg ikke helt husker, kan jeg bare gå tilbake til denne posten og se! Jeg synes det var ganske lurt, jeg. Og så kan jo andre lese lista og vite med grønn samvittighet at disse produktene kan brukes!

Jeg kommer til å få problemer med å finne deodorant. Nå bruker jeg Biotherm og Vichy og er så fornøyd. Om noen har tips, kom med dem! For ingen av de over nevnte kan lenger brukes… Hårprodukter kan jeg bruke fra KMS, men det er dyre produkter og jeg skulle gjerne funnet noen billigere, som er trygge. Bruker både Bjørn Axèn og Vichy shampoer, men det kan jeg jo ikke lenger. Det er ikke lett dette her, altså! Wella er grei, men er ikke så glad i de shampoene. Sebastian er også grei, så jeg får sjekke litt priser. Lista under får utvides etterhvert som jeg prøver ut!

Så mens jeg bruker opp det jeg har av alle de dumme, gale produktene, får jeg tenke hardt.

Her kan dere se den grønne lista til dyretesting.no!

Grønnelista mi

Bodyshop – jeg bruker sminke og kremer herfra.
Jason Natural Cosmetics – jeg bruker fuktighetskremer herfra.
Elisabeth Arden – de er på den oransje lista. Det vil si at de avkrefter at de bruker dyretesting, men de har ikke bevsimateriale på det. Jeg lar dem være på den grønne lista mi enn så lenge. Bruker parfyme og av og til kremer derfra. Og ja – shampo! Kom jeg på nå. Får se om jeg finner det noe sted i nærheten her, det har pleid å være typisk danskebåtkjøp 😉 Dessuten er hele familien helt avhengig av Eight Hour Cream herfra!

2 kommentarer

  1. Det er jammen ikke lett! Jeg prøver å finne ting uten parabener, og da hjelper det ikke med Body shop, f.eks. Dr. Hauschka ser ut til å fylle alle krav, men jeg liker ikke lukta av de produktene. Vi får se hva vi kan ende opp med!

  2. Flinke Karianne! 🙂 Unnskyld at jeg har ødelagt sminke- og kremiregimet ditt forresten… 😉 På Vita på Torghjørnet har de en superherlig serie med ansiktskrem og bodybutter og diverse annet som både er økologisk og ikke testet på dyr. I tillegg lukter den fantastisk! 😀 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s