Bomullsdotthuer

Jeg er et bomullsdotthue om dagen. Bihulene er tette og øra også.

Dagene går med på å trosse formen, dra på forelesninger, jobb og fotballkamper. De går med på å pleie syke familiemedlemmer og ta imot håndverkere samtidig som det skal leses og leveres problemstilling. Høsten er her. I år kom den altså med et brak.

Da er det jammen godt å kunne skrive om slike små håndlagde ting som det fine skjerfet mitt, «Scrappy» og litt større håndlagde ting som et vedskjul! Jeg har kastet meg over hekling (og egentlig over vampyrbøker, men siden jeg nekter å være en bokblogg, får den siden ligge). Det er faktisk utrolig avslappende å sitte innerst inne i sofakroken og hekle når resten av høsten er litt vel – høst.

Litt kunne jeg – fra mor i Tromsø. Litt har jeg lært av kollega Tea og litt har jeg lest meg til. Mitt første ordentlige resultat ble altså et skjerf:

skjerf

Det er først heklet i et garn som består av merino og som er spettete. Garnet er kjøpt hos pickles. Deretter vasket jeg det på 40 grader, slik at det ble tovet. Da forsvant alle ujevnheter i heklingen, samtidig som de to fargenyansene kommer fint fram. Veldig lurt 😉

Jeg har øvd meg på et pannebånd til yngstemann fra før. Han ble veldig fornøyd, etter at jeg lot meg overtale til å hekle et istedetfor å strikke. For ifølge kollega Tea er det hekla bånd de tøffa gutta går med. Men tøffe gutter kan også ønske seg hekla grisedachser. Slike som er avbildet i hekleboka jeg har lånt på biblioteket. Bare i andre farger enn rosa og beige. Så da ble det grått og oransj:

Scrappy

Scrappy

Say hello to «Scrappy»!

Mens jeg har holdt på med slike småting tok endelig mannen fatt på vedbodbygging i helga. Materialene har stått nesten en måned i påvente av at filmfestivaler skal gjøres unna, forkjølelser (joda, jeg er ganske sikker på at det ikke er snakk om svineinfluensa, som en sykepleierbekjent sa: «står du på beina, er det IKKE  influensa…») skal gå over og fotballcup’er skal spilles. Et fint sånn nestenferdigskjul, som allikevel må settes sammen. Flinke mannen fikk det til – og han som ikke kunne banke inn en spiker da vi flytta sammen 😉

DSCN3299

vedskjul

2 kommentarer

  1. Flinka! Vi ønsker oss også en sånn dachs, perfekt julegave spør du meg! Og hvilke vampyrer er det du leser om? Jeg leste de fire bøkene i Twilight-serien, skikkelig trash spør du meg! 🙂

  2. He he – har fått ønske om en til også. Vi får se!
    Har lest de to første i Twilight-serien, men det er True Blood-serien jeg har hevet meg på. Om du synes Twilight er trash, synes du nok True Blood er det og! 😉 Men deilig trash!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s