Gammal gymsal og andre minner vekket til live

Husker du den gamle gymsalen fra da du gikk på skolen? Eller treningssalen du trente i? Husker du også den litt svette lukta som hang i rommet? Den som aldri helt forsvant, men som du ikke kjente så godt etter bare noen minutters opphold i rommet?

Det husker jeg. Jeg husker de litt grelle fargene på treningsutstyret og de litt kantete formene på alle apparatene. Ikke slike avrunda fine former apparatene har nå om dagen, der de står på de fancy treningssentrene du betaler det hvite ut av øyet for å få bruke.

Lillesøster har dratt meg i gang med styrketrening. Resultatet har vært noen dager med vondt på steder jeg ikke ante eksisterte på kroppen min. Vi har funnet et lite treningssenter som har ligget i ei sidegate til gågata i nesten tjue år. Og jeg kjente det med en gang jeg gikk inn av døra. Det lukta gammal, godt inntørka svette. Nålefiltteppet er mørkeblått og gulvet under er ikke rett. Apparatene er kantete, grå og gammeldagse. Men de gjør akkurat det samme som de nyere på treningssenteret vi ikke dro til. Det er ingen TV å se på mens vi varmer opp og vi må sloss om hvem som skal løpe på tredemølle og hvem som skal sykle. Plassen er akkurat passe, menneskene ikke for mange og eieren er hyggelig og flink til å hjelpe oss. Så vi trener og løfter og tøyer og bøyer og koser oss glugg ihjel med tid til oss sjøl og de halvgamle kroppene våre.

http://www.flickr.com/photos/-dash/CC BY-NC-SA 2.0

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s