Livets uutholdelige vilkårlighet

Vi har en niåring som har innsett hvor vilkårlig alt er. I det ene øyeblikket sitter han i en bil sammen med familien sin og i det neste er verden full av smell, røyk, gråt og mennesker som kjemper seg ut av en bil som ikke er verken hel eller trygg lenger. De neste ti timene er fylt av redsel og uvitenhet om hvordan han sjøl har det og hvordan alle de andre seks menneskene som er familien hans har det. Han skjønner ikke alt som blir sagt. Han må være alene og får stukket en hel masse ledninger og sprøyter i seg.

Det gikk bra. Han opplevde at alle i familien kom seg hjem til ferieleiligheten i løpet av det neste døgnet. Men noe er annerledes. Han har skjønt at det ikke handler om noe annet enn flaks eller uflaks av og til. Det er en visshet jeg skulle ønske han kunne vært foruten en liten stund til.

Han hadde en fin ferie. Sammen med seks andre familiemedlemmer som brukte de neste dagene til å kjenne etter at vi alle var i orden. Selv om flere måtte bruke tid og dager og uker på å komme seg helt. Han brukte dagene til å spise fine middager på en fantastisk veranda. Han brukte dem på å snakke og le og grine. Han brukte dem på å bade og handle og spise masse god mat.

Så har han brukt og bruker høsten på å bli litt tryggere igjen. Og skjønne at det meste går bra hele tiden. Og at vi er sammen. Det er et godt stykke arbeid å legge bak seg for en niåring. Jeg er stolt av ham. Jeg er like stolt over alle de andre som var med, for de har også på hvert sitt vis lagt bak se et stykke arbeid denne høsten. Og niåringen, han vil gjerne tilbake på ferie med hele familien, for alt som skjedde skapte også en av de fineste feriene han har vært med på.

3 kommentarer

  1. Og vi er så glade for at dere alle kom hjem og at dere er så modige og så heldige at dere til og med utvider den flotte familien deres!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s