Befriende fri for tro

Jeg har tenkt på det lenge. I flere år faktisk. Men så var det det at jeg synes jeg har skifta jobb så ofte. Og når du står i adopsjonskø skal alle endringer av betydning meldes inn til Bufetat. Skifte av jobb er en slik endring. Det er også endringer i forhold til religionstilhørighet. Så jeg lot det være, det siste. For at det liksom ikke skulle kjennes ut som om jeg gjorde for mange endringer mens vi sto i den køa, på vent.

Veien dit har vært lang og egentlig ganske fin, den. Men begynnelsen i en barndom hvor jeg ba «Fader Vår» hver eneste kveld. Fordi kanskje mamma eller pappa lærte meg det. Jeg husker trygghet i bønnen og det å gå over dagen  i hodet mitt. Til en ungdomstid med volleyball i KFUM og flere venner som trodde på den samme guden som meg. Det var både interessant og litt fremmedgjørende å bli med en av mine kjæreste venninner på møter i ulike menigheter. Og midt i tida på videregående og døden som kom, lå det trøst i troen på at vi ikke forsvinner. Da mamma forsvant uten at jeg fikk sagt et farvel.

Så lå det allikevel et men i det hele. For jeg klarte ikke å kjenne noen tro på noe større. Heller ramlet en sikkerhet om nået, livet og at det eneste som lever videre er hvem du var for dine. Og jeg kjente og kjenner en frihet i troen på dette og ikke noe mer.

Jeg skrev et innlegg for mange år siden, om det å ha en grav å gå til. Om det ansvaret og den plikten det medfører å være den som er igjen og skal gå dit, og om troen på at den graven er overflødig. For mine spor ender verken i en himmel, et helvete eller ved en grav. Er jeg heldig, ender de i hjertene til ungene mine.

Så sluttet veien med skjemaet som kom i posten for litt siden. Med underskrift og stempel fra den norske statskirken. Nå står jeg ikke lenger som medlem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s