Om å ha lyst til å skrive

Mange mange bibliotek jobber med å stimulere til leselyst- lyst til å lese – og til leseglede – gleden i opplevelsen det kan være å lese! Etter et langt opphold fra studenttilværelsen, jobber jeg nå med å ta tilbake skrivelysten og -gleden. For det tror jeg at jeg trenger om jeg skal klare å gjøre meg ferdig med en masteroppgave innen de seks årene man har på seg.

Det er en omstilling å begynne i jobb igjen også. Både fordi det er en omstilling, hverdagslivet inntar en annen balanse igjen. Og fordi jobben har vært og er i omstilling. Det er faktisk litt lett å miste oversikten og tenke at alt er litt mye – sånn tilsammen. Derfor var det nesten med en lykkefølelse jeg kjente at jeg hadde noe som måtte skrives. Ikke studieskriving, men det kjentes like viktig. Etter to konferansedager med mange viktige temaer og mange engasjerte innledere og deltakere, kjente jeg at jeg hadde noen ord, noen spesifikke ord, som skulle skrives ned.

Så jeg satte meg ned og skrev en halvtime. Og dette er det som kom ut. Så er det alltid litt skummelt å sende det videre ut i verden. Idag kom det i den første avisa, jeg håper det kommer i flere av avisene rundt omkring i fylket her. For egentlig tror jeg at det skal være litt skummelt å mene noe høyt, for det betyr at det er viktig for den som har skrevet det, og den som har skrevet det tror det er viktig for andre.

Denne gangen mente jeg noe om e-bøker og bibliotekene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s