Min egen forsker forsker

For en liten stund siden la jeg ut et innlegg på facebooksida til jobben. Før jeg la det ut tenkte jeg at nå vil jeg se om det jeg tror, stemmer. Det er selvsagt alt for lite empirisk grunnlag til å si noe som helst sikkert. men det var et morsomt lite forsøk!

Jeg har to kolleger som skulle ut og gå. De skulle fra den ene enden av byen (vår ende) til den andre enden av byen (sentrum). På veien skulle de forbi byens bibliotek og derfor lasta den ene kollegaen opp med ting som skulle avleveres der. Det hele endte med to humørfylte, tungt lasta kolleger som var klare for rusling gjennom sol og by. Anledningen var der. To blide mennesker som så passe travle og engasjerte ut! Derfor tok sjefa, som er meg om dagen, fram iPhonen sin og insisterte på å ta bilde. Det resulterte i et passe dårlig, passe koselig, passe humørfylt bilde av to fine kolleger. Jeg visste at bildet kom til å bli sånn bare passe godt teknisk, det blir de fleste iPhonebildene mine. Jeg bare gjør det enda litt mer amatørmessig og knotrer fram det jeg synes er fine bilder med ulike fotoapper. Jeg mente også å vite at stemning teller, og at det er fint med bilder som viser oss, hvem vi er og hvordan vi jobber sånn i det daglige. Og så tenkte jeg at det tror jeg har noe å si for de som leser sida vår. At de ser hvem vi er sånn litt utenom seminar/møte og kurssettinger.

Bilde

Hva forskningen viste? Jeg tror bildet er det innlegget med flest «Liker». Og antall kommentarer vokste mye raskere enn vanlig. Fordi vanligvis kommer det ikke kommentarer i det hele tatt. Antallet som så innlegget var også høyt i forhold til det vi vanligvis får, det nesthøyeste noensinne. Så forskningen viser at dårlige bilder som viser et hverdagsøyeblikk fra en liten arbeidsplass betyr noe for de som leser sida. Og det betyr noe for meg. Det viser forskningen.

(Og bildet ligger på vår åpne facebookside, så om du ramler over det på din veg, gi det gjerne tommelen opp du også!)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s