Nye starter

Det er mange ting som betyr at vi starter på nytt. Kanskje kjennes det ikke sånn ut til vanlig, at vi starter med nye ting underveis i det daglige. Men vi gjør jo det.

Her for eksempel – her har det vært stille en god stund. Det har vært stille om at eldstemann startet opp på videregående høsten 2014. Det har vært stille om at mellommann startet opp ungdomsskolen samme høst. Og det har jammen vært stille om at minstemann startet opp barneskolen nå i høst.

Den siste oppstarten er nok kanskje den mannen og jeg har kjent best. For sjøl om det er en stor endring å gå fra ungdomsskole til videregående og fra barneskole til ungdomsskole, så har overgangene sklidd fint og med unger som i stor grad organiserer egen skolehverdag sjøl.

For minstemann er det en stor overgang fra å være en av ni størstinger i barnehagen til å bli en av 45 i første trinnet på skolen. Å skulle huske på klær mellom skolegarderobe til SFO, å skulle bli kjent med både klassekamerater og andre elever på skolen, å skulle bli kjent med lærere og annet personale, å skulle lære masse nytt og gjøre lekser etter skoletid. Det er altså så mye! Og for oss er det like mye. Vi skal se ham avgårde på en best mulig måte. Vi skal sjonglere vår egen arbeidshverdag og ellershverdag med best mulig ro og tålmodighet og overskudd. Og vi skal motivere og stimulere til leksearbeid.

Det har gått fint så langt. Og minsten har hatt en sommer hvor han har blomstret, han har også hatt en seinsommer og høst hvor sosiale settinger som fotballtrening ikke alltid er like lett. Så han har også hatt foreldre som har mista tålmodigheten i tide og utide, som har gleda seg over hvor fint store elever tar imot pittesmå elever og som synes det hele tross alt sklir greit.

Så er det sånn at spesielt jeg lenge har tenkt at vi kan gjøre en forskjell for noen. For et barn vi ikke kjenner. Så det blir kanskje en ny start. Ihvertfall en start på å se om vi kan egne oss som fosterhjem. Men det er mange elementer som skal stemme – og en start betyr ikke nødvendigvis at det i andre enden faktisk ender med at vi blir et hjem for noen som trenger det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s