Julegavegleder

Jula er over. Januar er her. Med angsten over alt jeg skal rekke i løpet av denne måneden. Selvsagt gikk juleferien alt for fort. Selvfølgelig skulle jeg ha sovet enda litt mer og kost meg enda litt ekstra. Og selvsagt kommer jeg meg gjennom januar også i år.

Jeg skal stresse og bli ferdig med alt jeg må. Jeg skal vente og vente og vente på at utreisetillatelsen fra Sør-Korea skal komme, slik at vi vet vi er hakket nærmere en dato for hentereise. Jeg skal trekke et lite utmattet sukk over at hverdagen er i gang igjen og at gutta nok en  gang kommer inn i hverdagsgjenget og ut av feriekranglemodus. Jeg skal høre dem snakke om hvor mye de gleder seg til neste jul og om vi vet hvor vi skal være, hvem vi skal feire med og om jeg tror jeg kommer til å klare å lage pepperkakehus til neste år, slik at vi kan knuse det med nyttårsgjestene.

Så skal jeg tenke at jeg kan titte litt bakover på dagene som nå er forbi og kose meg litt over de små og store gavene som fikk hjertet til å banke litt ekstra over de fine ungene jeg har rundt meg og de julene som skal komme.

Jeg kan tenke på uroen Jonas kom hjem med og ville gi bort til tante og onkel. Den var nydelig. Men englekjolen av kvister ville ikke sitte. Så jeg ble spurt om jeg kunne strikke kjole og vinger. Kjolen ble strikket, vingene heklet og engelen på uroen ble så fin så fin. Ekstra hyggelig ble den av å være et lite samarbeidsprosjekt.

Jeg liker engler. Det er flere engler her enn julenisser. Tenk, så fikk jeg en liten stålengel av ei venninne og verdens fineste glade engel av Mikkel. Den lå fint og forsiktig pakket inn i en eske og trives godt i vinduskarmen, der himmelen hviler bakom.

De aller fineste kjolene min henger framme hele tiden. Fordi jeg kan tenke på de gangene jeg har brukt dem, eller se på fine farger og mønstre. Så fikk jeg en lilla kleshenger som også kan fortelle meg at jeg er verdifull. Av Andrine på ni år. Jeg trenger å høre det innimellom. Nå kan jeg bare titte bortom knaggen.

Ungene var litt skuffa over oss i år. Egentlig er det juks når mamma har fått vite hva hun får i julegave før jul. Men mamma er veldig glad over at mannen faktisk orka å hente stumtjeneren, dra den med seg på overfullt førjulstog og hjem igjen. Ungene var enige, det var en fin gave å gi. Bare det å jobbe så hardt for å få den i hus. Og enda finere ble gaven av at vi måtte tenke og endre opphenget for å få den til å passe akkurat der jeg hadde sett den for meg. Nå er den en fin skulptur nesten. Ungene synes det er litt sært at bare gjestene får henge fra seg på grenene. Men gaven er min og jeg bestemmer.

4 kommentarer

  1. Godt nytt år. Må bare spørre hvor den stumtjeneren er kjøpt og hva den heter… Har sett den før og den hadde passet perfekt i gangen her.. Vi har tv stue i gangen og mangler noe gjestene kan henge fra seg klær på som er pent og se på i tillegg.

    Håper dere snart hører noe fra Sør Korea. Min datters beste venn er adoptert fra
    Sør Korea:-)

  2. @Camilla: Godt nyttår 🙂 Vi sjekket litt flere steder, for den er ikke billig. Det var noe av grunnen til at vi ikke kjøpte den i en butikk her i byen, men handlet på nett. Det sparte vi tusen kroner på. Vi kjøpte den her:
    http://www.mamut.net/krogsaeter/shop/ og mannen hentet den på et lager i Oslo. Den skal egentlig festes inntil en større vegg, slik at du får to metallbiter å henge kleshengere på. Vi har bare en fordi vi har satt den opp på en endevegg.

  3. Koselig!! Vi er sure og leie her, leie av å være syke og alene, men det har blitt tradisjonen vår så det er vel bare å glede seg til neste gang. Egentlig håper jeg at jeg orker å fly til da for da reiser vi vekk ett sted

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s